Klubb for Mondeo entusiaster, hovedsaklig i Norge, men alle er velkommen!
 
IndeksIndeks  CalendarCalendar  HjelpHjelp  SøkSøk  Bli MedlemBli Medlem  MedlemslisteMedlemsliste  GrupperGrupper  Logg InnLogg Inn  

Share | 
 

 Lysene borte etter kjøring med campingvogn

Vis Forrige Tema Vis Neste Tema Go down 
AvInnlegg
svennws



Antall Innlegg : 5
Registration date : 09.05.2010

PosteTema: Lysene borte etter kjøring med campingvogn   9/5/2010, 22:11

Jeg har nå fått problem med både kjørelys og langlys.
Alt virket fint før jeg kjørte med campingvognen, så misstenker det er en sikkring eller et rele som har tatt kvelden.

Men problemet er at jeg har sjekket alle (absolut alle) sikringene i begge sikringsboksene.
Jeg har også prøvd å måle om det kommer strøm til hovedsikringene for lysene, og jeg får ikke strøm ut hit en gang.

Noen som har erfaringer / ideer om hva som kan være feil?
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
tdci
MondeoGeek
MondeoGeek
avatar

Antall Innlegg : 644
Age : 62
Location : indre østfold.
Registration date : 29.11.2007

PosteTema: Re: Lysene borte etter kjøring med campingvogn   9/5/2010, 23:44

virket alt mens du kjørte med cvogn? Ble det galt når du koblet fra?
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Titanium x 2009
MondeoGeek
MondeoGeek


Antall Innlegg : 660
Registration date : 26.02.2008

PosteTema: Re: Lysene borte etter kjøring med campingvogn   10/5/2010, 06:09

Er det MK3 du har?
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
svennws



Antall Innlegg : 5
Registration date : 09.05.2010

PosteTema: Re: Lysene borte etter kjøring med campingvogn   10/5/2010, 10:40

Jepp, det er 2005 model, 2.0tdci.

Jeg tror lysene ble borte så fort vi koblet til cvogna, vi sjekket bare lysene på vogna og der manglet vi kjørelys før vi startet på turen. Etter kort tid møtte vi en bil som blinket på oss, da fikk jeg bekreftet at lysene var borte.

Blinklys, bremselys + grøftelys og tåkelys bak, virker fortsatt.
Det er kjørelys og langlys forran og bak som er døde.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Trysil
Mondeoguru
Mondeoguru


Antall Innlegg : 51
Registration date : 07.04.2008

PosteTema: Re: Lysene borte etter kjøring med campingvogn   10/5/2010, 19:18

Sikring til kjørelys som er def, sitter i sik box under dashbord husker ikke nr men det ser du i instrsjons boka.
Når du kobler på vogna må du skru på lysbryteren, kjørelys er ikke beregnet på denne belastningen.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
svennws



Antall Innlegg : 5
Registration date : 09.05.2010

PosteTema: Re: Lysene borte etter kjøring med campingvogn   10/5/2010, 20:26

jeg er ganske sikker på at jeg har sjekket alle sikringene.

men et "problem" er at i manualen står det at sikring nr 84 er hovedsikring for lysene, men i sikringsboksen står det at nr 84 er reserve sikring.. rart?

kan det være noen andre ting som hat tatt kvelden?
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Trysil
Mondeoguru
Mondeoguru


Antall Innlegg : 51
Registration date : 07.04.2008

PosteTema: Re: Lysene borte etter kjøring med campingvogn   10/5/2010, 21:29

Er rimlig sikker på at det er sikring, hadde samme feil i fjor sommer, tror det står kjørelys på den sikringa.
Jeg har en 04 tdci så er sikker ganske likt på de to.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Titanium x 2009
MondeoGeek
MondeoGeek


Antall Innlegg : 660
Registration date : 26.02.2008

PosteTema: Re: Lysene borte etter kjøring med campingvogn   11/5/2010, 22:15

Har du "vanlige lys" er disse sikringene til lyset:

F7
F16
F18
F85
F86
F88
F95

Har Du Xenon er disse sikringene til lyset:

F7
F16
F18
F85
F86
F88
F93
F95
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
svennws



Antall Innlegg : 5
Registration date : 09.05.2010

PosteTema: Re: Lysene borte etter kjøring med campingvogn   14/5/2010, 23:18

Jeg har sjekket alle disse sikringene fra før.
Jeg oppdaget derimot 2 andre sikringer som hadde med parkeringslyset å gjøre. De byttet jeg og har nå fått tilbake parkeringslyset, men allt det andre er fortsatt borte.

Jeg fikk forresten tips om at det kan være en separat styreenhet for lyset til tilhenger et eller annet sted i bagasjerommet. Noen som har erfaring med hvor den kan være gjemt på en mondeo?
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Trysil
Mondeoguru
Mondeoguru


Antall Innlegg : 51
Registration date : 07.04.2008

PosteTema: Re: Lysene borte etter kjøring med campingvogn   15/5/2010, 14:17

På sedan sitter det på venstre side bak trekket i bagasjerommet, sitter to eller tre rellere der på 01 mod så er det et rødt relle som har med park til hengerkontakte, skiftet det på bilen til far min for 14 dager siden, kostet 1400.-
Jeg kunne "lukte "meg frem til det, brent elektronikk.
Lykke til.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Titanium x 2009
MondeoGeek
MondeoGeek


Antall Innlegg : 660
Registration date : 26.02.2008

PosteTema: Re: Lysene borte etter kjøring med campingvogn   16/5/2010, 11:21

Sitter på v.side bak oppevaringsrommet. Fjærn skummgummien så er det lettere å komme til.
Skal også sitte 2 stk sikringer der.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
viceguy

avatar

Antall Innlegg : 5
Location : Moss, Østfold
Registration date : 17.07.2010

PosteTema: Re: Lysene borte etter kjøring med campingvogn   17/7/2010, 22:17

Trysil skrev:
På sedan sitter det på venstre side bak trekket i bagasjerommet, sitter to eller tre rellere der på 01 mod så er det et rødt relle som har med park til hengerkontakte, skiftet det på bilen til far min for 14 dager siden, kostet 1400.-
Jeg kunne "lukte "meg frem til det, brent elektronikk.
Lykke til.
Ja er vist himla dyre de relè'ene, sjekka pris på et lydløst relè da det baki der er irriterende å høre på hver gang jeg bremser. Fikk karasjokk av prisen, så nå spiller jeg høy musikk isteden
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil http://www.my-ride.com
svennws



Antall Innlegg : 5
Registration date : 09.05.2010

PosteTema: Re: Lysene borte etter kjøring med campingvogn   18/7/2010, 00:46

Jeg fant ut av problemet til slutt etter å ha sjekket releer og sikringer. Jeg kjøpte en bok med tegning over det elektriske og fant fellesnevneren for alt som ikke virket.

Det var en sikring som satt under dashbordet, som jeg enten ikke har sett tidligere eller noe sånt, var 100% sikker på at jeg hadde hatt ute alle sikringene og sjekket.
Den var i hvert fall brent og alt funker fint nå som den er byttet.

Takk for alle gode forslag Smile
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sponsored content




PosteTema: Re: Lysene borte etter kjøring med campingvogn   

Til Toppen Go down
 
Lysene borte etter kjøring med campingvogn
Vis Forrige Tema Vis Neste Tema Til Toppen 
Side 1 av 1
 Similar topics
-
» Lading av batteri i campingvogn direkte fra bil-dynamo
» Kabe campingvogn
» Billig campingvogn
» MC kjøring på ACR i sommer?
» Informasjon ang kjøring på ACR 2012

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Norwegian Mondeo Club :: Mondeo 1993-2007 (MK1-MK3) :: Elektronikk-
Gå Til: